Att bli en larmanvändare är enkelt; det enda du behöver göra är att ladda ner Landräddningens app i din smartphone. I appen finns bland annat funktionen FÖLJ MIG som låter dina nära och kära, vi kallar dem följare, se vart du befinner dig. Du bestämmer själv vem som kan se din position och under hur lång tid. Det är en viktig poäng att de inte alltid kan se var du är, utan bara när du vill det. Då uppmärksammar de ditt behov. Allt för att du ska känna dig så trygg som möjligt i aktiva eller obekväma situationer.

Om du känner behov av att larma för att få hjälp så kan du välja om larmet ska gå till dina följare eller till vår larmcentral som då förmedlar stöd via volontärer i närheten*.

Vår förhoppning är att Landräddningen gör att du känner dig tryggare, vågar utmana dig själv och lever ett aktivare liv. Utgångspunkten är inte att du ska larma, utan att du skall känna dig tryggare med vetskapen om att du kan larma om du behöver.

 

Har du ingen smartphone?

Ingen fara, du kan fortfarande ha möjlighet att larma via en enklare mobiltelefon med GPS:

Enkel mobiltelefon

 

Så här registrerar du dig:

Handledning för registrering

Funktionsbeskrivning App

 

Policy och Värderingar

Sekretesspolicy

Värderingar och regler

 

*Volontärsfunktionen och möjligheten att larma till larmcentral fungerar idag enbart för boende i Västerås samt Gävle med omnejd. I övriga landet kan du larma och bli följare till dina nära och kära. Denna begränsning beror på att vi ännu inte har resurser att matcha volontärer i hela landet.